Sneeuwkettingen personenauto

Sneeuwkettingen of loopvlakkettingen?

Steeds meer luxe auto's op grotere velgmaten (vanaf 17 inch) hebben geen of te weinig 'clearance' om conventionele sneeuwkettingen te mogen gebruiken. Door de beperkte ruimte in de wielkast zijn deze auto's aangewezen op loopvlakkettingen. In het instructieboekje van uw auto vindt u deze beperking.


personenauto

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen
  • Max speed 50
  • Specification x
Dag 0-10
€ 3,75
per dag
Dag 11-15
€ 2,44
per dag
Dag 16 - e.v.*
€ 1,13
per dag

Loopvlakkettingen

Loopvlakkettingen
  • Max speed 50
  • Specification x
Dag 0-10
€ 9,95
per dag
Dag 11-15
€ 6,47
per dag
Dag 16 - e.v.*
€ 2,99
per dag

Rud Hybrid sneeuwkettingen

Rud Hybrid sneeuwkettingen
  • Max speed 50
Dag 0-10
€ 6,95
per dag
Dag 11-15
€ 4,52
per dag
Dag 16 - e.v.*
€ 2,09
per dag


- Over dag 11 t/m 15 krijgt u 35% korting en vanaf dag 16 70% korting; de eerste 10 dagen betaalt u het dagtarief.
- In sommige periodes kan een hoogseizoen toeslag van toepassing zijn. Klik hier voor een actuele prijsopgave.
- Voor reserveringen binnen 3 dagen kan een last minute toeslag van toepassing zijn.
-De borgsom bij het huren van sneeuwkettingen is € 50,- voor standaard sneeuwkettingen en voor de overige modellen € 100,-. De totale borg van een huurtransactie is maximaal € 100,-. De minimale huurtermijn bedraagt 8 dagen..

SUV's en 4x4 en bestelwagen

Op zwaardere voertuigen zoals SUV's en 4x4's zijn kettingen van een zwaardere kwaliteit nodig. Om de banden van deze voertuigen kunnen dus geen sneeuwkettingen voor personenauto's worden gelegd.

Weissenfels sneeuwkettingen

Voor conventionele sneeuwkettingen verhuren we het betrouwbare merk Weissenfels. De sneeuwkettingen zijn eenvoudig om te leggen. Zie onze downloadpagina voor montage-instructie.

Voor of achterwielen?

Sneeuwkettingen worden gemonteerd om de aangedreven wielen. Dit zijn meestal de voorwielen. BMW en Mercedes hebben vaak achterwielaandrijvingSneeuwkettingen huren Topspace
Wielkast ruimte

Winter, zomer of all-season

Een winterband herkent u aan de lamellen die aangebracht zijn in het loopvlak van de band. De winterband wordt internationaal ook aangeduid met het Alpine logo (bergje met sneeuwvlok). Vaak staat er ook nog de aanduiding M+S op de band wat staat voor Mud and Snow.

RUD Hybrid sneeuwkettingen

We verhuren ook Rud Hybrid, een 'sneeuwketting' die je met een nylon hoes om de band doet. Snelle montage mogelijk. Minder geschikt voor auto's met achterwielaandrijving en kwetsbaarder dan een gewone sneeuwketting.

Afspoelen na gebruik

Spoel de kettingen na het gebruik af met lauw warm water. Laat ze daarna eerst drogen voordat ze opgeborgen worden in de verpakking.

Ruimte in wielkast

Controleer altijd goed hoeveel ruimte er is in de wielkasten. Zorg dat deze groot genoeg is voor de sneeuwkettingen om schade te voorkomen. Dit is terug te vinden in het instructieboekje van de auto.

Bandenmaat

De bandenmaat staat op uw banden. Het is in het formaat breedte in mm / hoogte in% van de breedte R en radiaal ofwel velgdiameter in inches.


bandenmaat