Sneeuwkettingen SUV & 4x4

Sneeuwkettingen of loopvlakkettingen?

Steeds meer luxe auto's op grotere velgmaten (vanaf 17 inch) hebben geen of te weinig 'clearance' om conventionele sneeuwkettingen te mogen gebruiken. Door de beperkte ruimte in de wielkast zijn deze auto's aangewezen op loopvlakkettingen. In het instructieboekje van uw auto vindt u deze beperking.


SUV

Sneeuwkettingen XL (4x4 en SUV)

Sneeuwkettingen XL (4x4 en SUV)
  • Max speed 50
  • Specification x
Dag 0-10
€ 7,95
per dag
Dag 11-15
€ 5,17
per dag
Dag 16 - e.v.*
€ 2,39
per dag

Loopvlakkettingen XL

Loopvlakkettingen XL
  • Max speed 50
Dag 0-10
€ 11,95
per dag
Dag 11-15
€ 7,77
per dag
Dag 16 - e.v.*
€ 3,59
per dag

Sneeuwkettingen XXL (4x4 en SUV)

Sneeuwkettingen XXL (4x4 en SUV)
  • Max speed 50
Dag 0-10
€ 9,95
per dag
Dag 11-15
€ 6,47
per dag
Dag 16 - e.v.*
€ 2,99
per dag


- Over dag 11 t/m 15 krijgt u 35% korting en vanaf dag 16 70% korting; de eerste 10 dagen betaalt u het dagtarief.
- In sommige periodes kan een hoogseizoen toeslag van toepassing zijn. Klik hier voor een actuele prijsopgave.
- Voor reserveringen binnen 3 dagen kan een last minute toeslag van toepassing zijn.
-De borgsom bij het huren van sneeuwkettingen is 100,-. De totale borg van een huurtransactie is maximaal € 100,-. De minimale huurtermijn bedraagt 8 dagen.

Personenauto's

Op kleinere personenauto's, zoals hatchbacks, sedans en stations, zijn kettingen van lichtere kwaliteit toegestaan. Deze hebben een dunnere schakel.

Weissenfels sneeuwkettingen

Voor conventionele sneeuwkettingen verhuren we het betrouwbare merk Weissenfels. De sneeuwkettingen zijn eenvoudig om te leggen. Zie onze downloadpagina voor montage-instructie.

Voor of achterwielen?

Sneeuwkettingen worden gemonteerd om de aangedreven wielen. Dit zijn meestal de voorwielen. BMW en Mercedes hebben vaak achterwielaandrijvingSneeuwkettingen huren Topspace
Wielkast ruimte

Winter, zomer of all-season

Een winterband herkent u aan de lamellen die aangebracht zijn in het loopvlak van de band. De winterband wordt internationaal ook aangeduid met het Alpine logo (bergje met sneeuwvlok). Vaak staat er ook nog de aanduiding M+S op de band wat staat voor Mud and Snow.

Sneeuwkettingen XXL

We verhuren ook sneeuwkettingen voor extra grote SUV en 4x4 bandenmaten. Deze kettingen zijn een stuk duurder door het extra materiaal en hebben daarom een aangepast tarief. Zie hier de lijst met gedekte bandenmaten.

Afspoelen na gebruik

Spoel de kettingen na het gebruik af met lauw warm water. Laat ze daarna eerst drogen voordat ze opgeborgen worden in de verpakking.

Ruimte in wielkast

Controleer altijd goed hoeveel ruimte er is in de wielkasten. Zorg dat deze groot genoeg is voor de sneeuwkettingen om schade te voorkomen. Dit is terug te vinden in het instructieboekje van de auto.

Bandenmaat

De bandenmaat staat op uw banden. Het is in het formaat breedte in mm / hoogte in% van de breedte R en radiaal ofwel velgdiameter in inches.


bandenmaat