Sneeuwkettingen huren

Sneeuwkettingen en loopvlakkettingen huurt u voordelig bij Topspace. - 91 afhaallocaties

Het juiste type ketting

Niet elk type ketting is voor iedere auto geschikt. Op zwaardere voertuigen zoals SUV's en 4x4's zijn kettingen van een zwaardere kwaliteit nodig. Om de banden van deze voertuigen kunnen dus geen sneeuwkettingen voor personenauto's worden gelegd.


Kettingplicht, verplicht of verstand?

In de meeste wintersportlanden zoals Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland etc. is het verplicht om sneeuwkettingen bij u te hebben. Naast het feit dat u een boete of rijverbod kunt krijgen is het natuurlijk veel belangrijker om op een veilige en verantwoorde manier uw wintersport bestemming te bereiken. U vindt hier de verschillende regels die in Europa gelden. Controleer altijd dat u kettingen heeft die geschikt zijn voor uw bandenmaat en autotype.

Vooraf passen en oefenen

Leg de kettingen al een keer om voordat u vertrekt. Dit voorkomt problemen als u ze daadwerkelijk in de sneeuw moet monteren en controleert de pasvorm.

Loopvlakkettingen

Steeds meer auto's kunnen geen normale sneeuwkettingen gebruiken. Dit komt door de beperkte ruimte achterin de wielkast en dan dient u loopvlakkettingen te monteren. Bekende merken zijn Maggi Trak en Rud Centrax. Loopvlakkettingen komen veel voor bij velgen vanaf 17 inch in combinatie met automerken zoals Audi, Alfa Romeo, Volvo, VW, Opel, Peugeot en Renault. In het instructieboekje van uw auto vindt u deze beperking.

Bandenmaat

De bandenmaat staat op uw banden. Het is in het formaat breedte in mm / hoogte in% van de breedte R en radiaal ofwel velgdiameter in inches.

Winter, zomer of all-season

Een winterband herkent u aan de lamellen die aangebracht zijn in het loopvlak van de band. Zie afbeelding 1. De winterband wordt internationaal ook aangeduid met het logo op afbeelding 2. Vaak staat er ook nog de aanduiding M+S (afbeelding 3) op de band wat staat voor Mud and Snow.

bandenmaat

Vrachtwagen sneeuwkettingen

Bent u een transporteur en heeft u tijdelijk sneeuwkettingen nodig voor uw vrachtwagen? Topspace heeft de meest gangbare maten in het huurassortiment. Ook voor opleggers.

We zijn op de hoogte van de verschillende regels in de verschillende landen. Mail de bandenmaat van truck en eventueel oplegger met land van bestemming naar verhuur@topspace.nl en we laten u weten hoe we u kunnen helpen.